Sušenky z ovesných vloček

1. května 2012 v 16:00 |  Recepty



200 g špaldové mouky (místo špaldové, můžeme použít hladkou pšeničnou, případně obě tyto mouky namíchat)
160 g vloček
100 g moučkového cukru
půl prášku do pečiva
2 celá vejce
půl až 1 hořčičná sklenka oleje

Všechny suroviny zamícháme rukou (při míchání v robotu se vločky částečně rozbijí a sušenky jsou jemnější) a na plech vyložený pečicím papírem klademe kávovou lžičkou hromádky (kdo má čas a trpělivost může udělat malinké kuličky).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C do růžova.
Teplé sušenky jsou měkké, po vychladnutí ztvrdnou a asi za 14dní se rozleží, ale u nás to nestihnou, protože se do té doby sní Usmívající se
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama