Roláda, která nepopraská

15. ledna 2012 v 1:40 |  Recepty



5 žloutků
5 bílků
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1/4lžičky prášku do pečiva


Z bílku ušleháme sníh, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutky a stále šleháme. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a zarovnáme.
Pečeme na 160°C asi 5 min pak ubereme na 140°C a dopečeme do růžova.
Po upečení srolujeme a necháme vychladit.
Plníme krémem, šlehačkou nebo jen namažeme marmeládou.


 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 19. ledna 2012 v 22:00 | Reagovat

Vypadá moc dobře, ještě nikdy jsem roládu nezkoušela, láká mně to. Uvidím, třeba najdu odvahu to zkusit.
Ahoj Jarka :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama